Qui som - Com aprenem
123
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-123,edgt-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor child-child-ver-1.0.0,vigor-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

QUI SOM

Des de Com Aprenem volem contribuir a fer de les comunitats d’aprenentatge una oportunitat educativa conjunta amb totes i tots els actors implicats, agents de transformació reals: educadors i educadores, famílies i infants i adolescents.

Tenim la convicció que, a través de l’educació, podem generar aprenentatges significatius i transformar-nos individual i col·lectivament.

Volem despertar tot el potencial latent en un espai on està present l’aprenentatge i el desenvolupament personal i de les relacions. Així com aportar una mirada possibilitadora, respectuosa i transversal que ens permet fer aliances entre els i les diferents protagonistes de la comunitat educativa.

COM Aprenem neix de la confluència de mirades i esforços de 2 entitats: El despertador i l’Associació Dinàmic que, després d’anys de col·laboració, teixim una aliança per sumar més oportunitats de transformacióEns interessa el COM perquè recull la importància que per a nosaltres té la modalitat d’aprendre i que, a més, sigui de forma comunitària. I apostem per Aprendre perquè en la capacitat d’aprenentatge està l’embrió de l’excel·lència de la persona.

La mirada i metodologia comunes, les ganes d’aprendre i, sobretot, el desig i convenciment de voler construir un món millor, fa que sumem entusiasmes, trajectòries, experiències i recursos per fer néixer aquest projecte.

* El despertador compta amb una àmplia experiència participant, des de 2010, en programes juvenils i d’acompanyament a docents realitzats en col·laboració amb Barcelona Activa, els Punts d’Informació Juvenils (de l’Ajuntament de Barcelona), diferents Instituts d’Educació Secundària, CRPs i universitats (UPF, Tecnocampus-Mataró, Fundació Pere Tarrés)  i diferents ajuntaments..

L’Associació Dinàmic treballa amb les comunitats educactives des de l’any 2004, en l’acompanyament a infants, joves i famílies a través del lleure i la innovació educativa a més de 50 centres de Barcelona i el Maresme: programes per a joves, tallers per a pares i mares i formació per a docents en el lleure.

Com treballem?

Contribuïm al desenvolupament personal, relacional i formatiu de les persones que formen part de comunitats d’aprenentatge a través de la facilitació de contextos d’aprenentatge col·lectiu on està present el compartir, l’acció, la reflexió, la creativitat, la gestió emocional, l’orientació i diferents eines formatives.

COM Aprenem ofereix un acompanyament a EDUCADORS/ES en la:

  • Prevenció i gestió de conflictes a l’aula.
  • Descoberta d’eines i recursos per liderar i gestionar les emocions dels grups amb èxit.
  • Comunicació de forma afectiva amb infants, joves i adolescents.

 

Estem al costat de les les FAMÍLIES per:

  • Guanyar confiança en la presa de decisions i poder, així, acompanyar de manera més saludable.
  • Afavorir la comunicació i el benestar emocional familiar.
  • Gestionar els límits per guanyar autonomia i responsabilitat.

 

I donem suport a INFANTS i ADOLESCENTS a l’hora de:

  • Cultivar la motivació i la il·lusió en l’orientació del seu futur.
  • Guanyar confiança i ser més protagonistes en les decisions i relacions.

 

Ho fem a través d’un programa d’activitats vivencial, divers i flexible, ajustat a les necessitats reals de cada centre educatiu.

L’equip

Tirant endavant aquest projecte hi ha un equip de professionals de l’educació i especialistes, entre d’altres disciplines, en coaching, ecologia emocional, pedagogia sistèmica, psicologia, artteràpia i musicoteràpia.

Som un equip compromès, dinàmic i despertador. La consciència, la proximitat, la creativitat i l’acció són 4 dels valors que defineixen la nostra filosofia de treball i visió de la vida.

Ens presentem, a través d’altres valors amb què també ens identifiquem:

JORDI ESQUÉ

Llicenciat en Ciències del Treball, diplomat en Relacions Laborals i Màster en Gestió de Persones. Formació en coaching per l’IEC.

He estat especialista en Recursos Humans i ara coach.
Actualment sóc coordinador de Com Aprenem i responsable de l’àrea de joves d’El despertador.

Acompanyo els joves a ser protagonistes de la seva vida. M’apassiona veure com treuen el pilot automàtic i condueixen el seu propi camí.

Més detalls al meu perfil de LinkedIn.

CRISTINA BONA

Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques. Estudis en Belles Arts i Màster en Artteràpia i Mediació Artística.
Coordinadora del projecte Com Aprenem, coach i formadora especialitzada en “El procés creatiu com a eina educativa” i “L’educació en valors”.

Sóc una apassionada de la creativitat, un dels ingredients essencials en l’acompanyament terapèutic, emocional i educatiu. Si afavorim el procés creatiu en qualsevol àmbit i activitat, potenciem la força creadora de l’individu, el «sí puc» amb eines positives i divertides per ajudar a desenvolupar la capacitat creativa essencial de cadascú.

JORDI MUÑOZ

Llicenciat en Humanitats.

Sóc coach especialitzat en l’àmbit educatiu i pares/mares, recreador personal, formador de formadors/es i musicoterapeuta

Director i fundador d’El despertador.

Visc amb la convicció que cadascú de nosaltres podem transformar-nos en allò que vulguem i inspirar el nostre entorn a viure millor.

M’interessa la qualitat de vida de les persones, potenciar i despertar la creativitat i la capacitat artística, aprendre, compartir i conversar.

Més detalls sobre la meva trajectòria, aquí.

CARLES ANDRÉS

Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Màster en Dinamització de grups de creixement personal i professional en metodologia “ludotraining” i Màster en Pedagogia Sistèmica i Formació en Coaching per la Gestió i Lideratge de grups per l’Institut Gestalt.
Fundador i director de l’Associació Dinàmic (Catalunya), coordinador del programa en cooperació i educació per al desenvolupament de l’Associació Dinàmic a escoles rurals indígenes (Chiapas, Mèxic).

M’encanta treballar en equip, liderar projectes, motivar els grups per aconseguir l’objectiu proposat i acompanyar processos d’apoderament per fomentar la responsabilitat i la proactivitat.  

JOAN CANALS

Llicenciat en Psicologia de les Organitzacions, tècnic superior en Màrqueting i gestió comercial. Postgrau en Direcció General Empresarial.

Col·laboro amb El despertador en projectes d’Emprenedoria.

Decideixo aprofitar la meva experiència com a empresari, emprenedor i formador per orientar i assessorar diferents col·lectius, transmetent una nova perspectiva fonamentada en la motivació i passió pel que un vol fer. M’agrada compartir experiències amb les persones que m’envolten i enriquir-nos mútuament.

NICO BOBADILLA

Format en Teràpia Gestalt, Coaching Existencial i Ludotraining.
Tinc àmplia experiència en el lideratge i la gestió d’equips humans i entitats educatives. Sóc formador i facilitador en l’àmbit educatiu i organitzacional.

Sóc una persona que es compromet amb els projectes i les persones. He aprofitat tota la meva experiència laboral per créixer com a persona i com a professional, en la gestió d’equips, la facilitació i la formació de grups. La meva missió, la tinc clara: acompanyar les persones a ser la millor versió de si mateixes.

ELISABET ALGUACIL

Llicenciada en comunicació audiovisual, especialitzada en periodisme social, postgrau en reportatge de televisió i en comunicació estratègica digital.

Gaudeixo dels processos creatius individuals i en equip. M’agrada escriure i crear continguts per a premsa, ràdio i televisió, desenvolupar projectes web i definir estratègies de comunicació digital.

En essència m’agrada explicar històries (multimedia storyteller), conèixer persones, mirar als ulls i descobrir nous mons, documentar-los (blog, fotografia, vídeo, ràdio digital, documental) i donar-los a conèixer (social media strategist).