Trenquem el tabú: identificant i trencant els estereotips de gènere - Com aprenem
50736
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-50736,edgt-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor child-child-ver-1.0.0,vigor-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Trenquem el tabú: identificant i trencant els estereotips de gènere

La cultura desenvolupa un paper molt important com a agent socialitzador, així com l’escola, la família, els mitjans de comunicació i l’entorn social format pel grup d’iguals. Qualsevol de les seves expressions i manifestacions exerceix una forta influència en la construcció de la imatge del món que elabora cada persona, així com també a nivell de l’imaginari col·lectiu i especialment en l’àmbit de les escoles i les famílies.

Els nois i les noies estan construint la seva identitat, la influència del que veuen i senten és especialment sensible i pot tenir un gran impacte en el seu desenvolupament personal, però també poden viure aquest trànsit com una oportunitat de desenvolupar una mirada crítica sobre el món que els envolta.

El cinema, la música i la publicitat tenen un gran poder d’influència (juntament amb internet i els mitjans de comunicació) en aquest jovent, ja que intercedeixen en la construcció del seu jo al món. Com són els missatges que transmeten? Quins models d’homes i dones mostren?

A partir de les activitats proposades podrem reflexionar sobre aquells estereotips que ens mostra la publicitat, la música i el cinema. Observarem com encasellen en pautes de feminitat i masculinitat rígides: mirades limitadores i estereotipades de rol de la dona, així com una imatge dels homes que no encaixa amb la realitat i que genera desigualtats i menysprea la diversitat. I acabarem transformant aquests missatges en uns de més justos i igualitaris.

 

A qui va dirigit:

  • Alumnes (a partir de primària)
  • Docents
  • Mares i pares

 

Objectius:

  1. Reflexionar sobre els estereotips de gènere que ens envolten.
  2. Treballar la mirada crítica sobre els missatges que la cultura ens mostra.
  3. Trencar les pautes de feminitat i masculinitat rígides que distorsionen i condicionen la realitat.
  4. Construir una personalitat més tolerant i real.

 

Beneficis:

  • Introduir una perspectiva analítica i critica.
  • Generar un context social i humà igualitari i equitatiu.
  • Contribuir a la construcció del propi jo al món més igualitari.

 

*Aquesta proposta és adaptable al format on-line, mantenint la metodologia participativa i vivencial, en el cas de que la situació de la Covid-19 ho requereixi. 


 

Category

Relacions

Tags
cultivar la mirada crítica, cultura i gènere, el tabú del gènere, feminitat i masculinitat rígides, identificar estereotips de gènere, música i cinema, potenciar la mirada crítica, publicitat, rol de l'home, rol de la dona, treballar la mirada crítica, trencar estereotips de gènere