Igualtat i diversitat: fora privilegis! - Com aprenem
50738
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-50738,edgt-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor child-child-ver-1.0.0,vigor-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Igualtat i diversitat: fora privilegis!

Vivim en una societat interconnectada, on la informació flueix de manera instantània, formada per persones interdependents que interactuem en diferents entorns: a casa, a l’escola, al carrer, amb les amistats, i d’altres. En aquestes interaccions cada membre hi desenvolupa un rol específic que li ve donat o que pren: el seu punt de partida pot ser avantatjós o que estigui en desavantatge.

Les discriminacions que es donen a les relacions poden estar originades per qüestió de gènere, edat, classe social o d’altres. Per tal d’obtenir el millor de cada membre del grup, i que les relacions siguin el més igualitàries i enriquidores possible, serà clau eliminar els privilegis i que tots i totes sumin al grup des de la seva autenticitat i talent.

Aquesta és una invitació a viure la importància de la integració, de la igualtat i la diversitat, a partir de dinàmiques que faciliten la reflexió conjunta.

A qui va dirigit:

  • Alumnes (a partir de primària)
  • Docents
  • Pares i mares

 

Objectius:

  1. Generar empatia davant el recorregut de vida i les experiències d’altres persones.
  2. Tenir més consciència sobre els privilegis i obstacles que hem tingut per arribar on som.
  3. Reconèixer el nostre esforç i mèrit personal com també el de les altres persones.
  4. Observar les desigualtats del nostre entorn i quines són les seves conseqüències.
  5. Corregir desigualtats del nostre entorn.

 

Beneficis:

  • Conviure en grups més autèntics i enriquidors.
  • Donar espai perquè tothom pugui brillar.
  • Trencar i qüestionar estereotips que ens venen donats.

 

*Aquesta proposta és adaptable al format on-line, mantenint la metodologia participativa i vivencial, en el cas de que la situació de la Covid-19 ho requereixi. 


 

Category

Relacions

Tags
ball i coaching, comunicació autèntica, comunicació efectiva a classe, comunicació efectiva a l'aula, conèixer la gent de l'equip amb el swing, conversar amb el nostre cos, moviment per a l'autoconeixement, swing i coaching