Creem vincle i confiança. Gestió i prevenció de conflictes - Com aprenem
50603
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-50603,edgt-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor child-child-ver-1.0.0,vigor-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Creem vincle i confiança. Gestió i prevenció de conflictes

Competim per ser algú, per sentir-nos reconeguts i reconegudes, busquem l’aprovació de les altres persones de manera insistent. Necessitem comprendre’ns i reconèixer-nos constantment sense parar-nos a pensar què necessitem, com ens tractem a nosaltres i al nostre entorn més immediat. Aquest brou de cultiu està present als centres educatius on creixen els i les adolescents i joves. Estem veient com aquests desordres emocionals impacten a les aules i passadissos en forma de conflicte.

L’exclusió, l’agressivitat o l’assetjament són algunes manifestacions de conflictes latents i previs que tenen a veure amb com es construeix la identitat i l’autoestima, l’acceptació i la gestió de les emocions, l’actitud integradora i una comunicació afectiva i assertiva amb un/a mateix/a i amb el nostre entorn.

A qui va dirigit:

  • Alumnes
  • Docents
  • Mares i pares

 

Objectius:

  1. Facilitar eines de gestió emocional, comunicació afectiva i integradora, per acompanyar en la prevenció de la gestió de conflictes dins del context educatiu.
  2. Aprendre a acceptar les pròpies emocions i la dels altres per estimular un ambient inclusiu.
  3. Potenciar un context propici per al creixement, des del recolzament i la possibilitat d’oferir i demanar ajuda i expressar les necessitats afectives.

 

Beneficis:

  • Fomentar la confiança i l’assertivitat per expressar el que pensem, sentim i necessitem.
  • Activar una mirada respectuosa i integradora per afavorir un context d’aprenentatge en la diversitat.
  • Potenciar la comunicació afectiva i el reconeixement.

 

Algunes activitats realitzades:

Creem vincle i confiança per prevenir la violència a l’institut de Tona (crònica)

 

Category

Relacions

Tags
agressivitat, assertivitat, assetjament, autoconfiança, autoestima, bullying, comunicació, comunicació afectiva, comunicació assertiva, conflicte, conflictes, crear confiança, crear vincle, diversitta, educació, eines, gestió emocional, gestió i prevenció de conflictes, millora de l'autoestima, prevenció, prevenció de conflictes, prevenció de l'assetjament, prevenció del bullying, prevenir assetjament, resolució de conflictes