Gestió de l'estrès i l'ansietat davant d'exàmens i proves - Com aprenem
50740
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-50740,edgt-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor child-child-ver-1.0.0,vigor-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Gestió de l’estrès i l’ansietat davant d’exàmens i proves

Els exàmens i les proves formen part de l’experiència acadèmica. És a partir de Batxillerat, però, que agafen una rellevància clau, ja que molts cops els resultats obtinguts poden ser decisius per poder iniciar els estudis que es desitgen i obrir-se pas cap al món universitari, a un cicle de formació professional o al mercat laboral.

Segons com es visqui aquesta situació estressant de fer front a una prova, poden aparèixer símptomes d’ansietat, tant anticipadament -quan es pensa en la prova-, com en el dia de l’examen en si.

L’ansietat és una resposta natural de l’organisme davant una situació d’amenaça, estressant o sensació de perill. Com més importància o valor li donem a allò que volem aconseguir més ansietat podem sentir. L’ansietat en dosis adequades, té una funció adaptativa, ja que ens permet estar alerta i preparar-nos pel moment. La dificultat la trobem quan augmenta d’intensitat i enlloc d’ajudar a activar-nos ens bloqueja.

Oferim un acompanyament a l’alumnat de Batxillerat a que pugui entendre quins mecanismes s’activen dins seu que disparen els nivells d’ansietat i oferir recursos i eines per tal que aprenguin a autogestionar-se aconseguint prevenir- los o disminuir-los.

La maleta de recursos personals que aniran creant els serà útil per als exàmens i també per a altres moments de la seva vida on hagin d’enfrontar-se a nous reptes.

A qui va dirigit:

  • Alumnes de Batxillerat

 

Objectius:

  1. Identificar les causes i símptomes de l’estrès i l’ansietat.
  2. Comprovar que tot depèn de la nostra percepció de la realitat, per tant, és modificable.
  3. Conèixer i entrenar eines que ens permetin gestionar l’estrès i l’ansietat.
  4. Crear un propi pla d’acció de recursos per aplicar abans, durant i després dels exàmens.

 

Beneficis:

  • Contribuir al benestar propi.
  • Guanyar serenitat a l’hora d’afrontar situacions d’estrès o de canvi.
  • Millorar la capacitat de connectar amb el propòsit.
  • Guanyar confiança en l’assoliment de l’objectiu.

 

*Aquesta proposta és adaptable al format on-line, mantenint la metodologia participativa i vivencial, en el cas de que la situació de la Covid-19 ho requereixi. 


 

Category

Gestió emocional

Tags
alegria, augmentar l'autoconfiança, autoconfiança, benestar personal, gestió de l'ansietat en exàmens, gestió de l'estrès, gestió emocional, identificar les causes de l'ansietat, indentificar les causes de l'estrès, maleta de recursos per afrontar exàmens, por, ràbia, recursos per afrontar exàmens, recursos per afrontar proves, tristesa