El món simbòlic: contes i metàfores transformadores - Com aprenem
50617
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-50617,edgt-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor child-child-ver-1.0.0,vigor-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

El món simbòlic: contes i metàfores transformadores

Els símbols actuen com una porta que ens comunica amb la nostra realitat interna, sense cap limitació. La simbologia ens transporta a un lloc interior on el temps i l’espai s’uneixen generant una realitat que és més fàcil d’analitzar. Quan la ment explora els símbols podem desxifrar les creences sobre les quals sostenim els nostres comportaments i actituds i obtenim una valuosa informació.

A través de contes i metàfores podem extreure molta informació dels adults i els infants i podem començar a transformar realitats i comportaments.

Col·locar-nos, per tant, en l’univers simbòlic de cada persona és un fascinant repte que ens obre la possibilitat de descobrir significats inconscients que cadascú i cadascuna guardem en el nostre interior i que moltes vegades esdevé una incògnita per a un/a mateix/a i per als que ens envolten.

A través d’aquests tallers ens endinsarem en el llenguatge simbòlic i anirem a una dimensió que ens aportarà més informació per transformar allò que necessitem.

A qui va dirigit:

  • Alumnes (a partir de 10 anys)
  • Docents
  • Mares i pares

 

Objectius:

  1. Aprendre eines creatives per desenvolupar el món simbòlic amb infants i adults.
  2. Realitzar dinàmiques grupals que generin vincle.
  3. Descobrir una mirada més conscient en dibuixos, objectes i contes.

 

Beneficis:

  • Expressar-nos des de la creativitat i la imaginació.
  • Potenciem la identitat.
  • Aporta benestar personal i col·lectiu.
  • Obtenim un camp d’informació nou del procés de vida d’un individu.

 

*Aquesta proposta és adaptable al format on-line, mantenint la metodologia participativa i vivencial, en el cas de que la situació de la Covid-19 ho requereixi. 


 

Category

Gestió emocional

Tags
benestar, benestar personal, contes, creativitat, emoció, gestió emocional, identitat personal, inconscient, llenguatge simbòlic, metàfores, presència, realitat interior, significats inconscients, simbolisme