Llegeix-te l’estiu! - Com aprenem
51192
post-template-default,single,single-post,postid-51192,single-format-standard,edgt-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor child-child-ver-1.0.0,vigor-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Llegeix-te l’estiu!

Estrenem un nou estiu: temporada de vacances escolars, temps lliure, de lleure i de lectura!

S’acosta el meravellós moment de fer la maleta: quant d’espai reserves als llibres? I és que les aventures les podem viure en persona i també a través de la literatura, perquè hi ha molta vida més enllà dels quaderns de vacances i de repàs escolar, oi?

Si sou dels que us enganxeu a la lectura, o els vostres fills, filles, nebots i nebodes desperten amb un llibre davant del nas i se’n van a dormir amb un altre… no us perdeu aquest recull de propostes dedicat, en bona part, a les col·leccions i sèries, que farà les delícies dels nens i nenes i adolescents que es fan preguntes, que pensen, que perden la noció del temps amb històries divertides, irreverents, imaginatives i sorprenents.

Com tampoc us podeu perdre Llibrestiu, la nova cita amb la literatura! El proper dijous, dia 15 de juliol, les llibreries de Catalunya muntaran parades al carrer i estaran obertes fins a les onze de la nit, amb tota mena d’actes culturals al voltant del llibre. Les activitats es podran consultar a través de la pàgina web que crearà el Gremi de Llibreters.

Així que no t’encantis i… llegeix-te l’estiu!

Selecció per edats

2 – 3 anys

Els llibres més apropiats per als més menuts i menudes són els de tela, que els ajuda a estimular el sentit del tacte amb els dits i la boca, i de cartró dur, evitant sempre l’enquadernació amb grapes.

A la selva!, d’Ingela Arrhenius. Col·leció Els Popis. Editorial Combel

Un llibre pop-up per a mans petites per descobrir els animals de la selva amb construccions de paper i uns dibuixos de colors vius de la Ingela Arrhenius.

De la mateixa col·lecció i autora: Al parc!
Col·leció Els Popis. Editorial Combel

I dins de la mateixa col·lecció, l’autora dels anteriors també presenta: Al mar!

Kalandraka ens presenta les aventures d’en Gatet:

En Gatet i les vacances, de Joel Franz Rosell, il·lustracions de De Constanze v. Kiting. Kalandraka

Arriba l’estiu i els més petits afronten el temps d’oci de diverses maneres, tot depenent de les seves circumstàncies familiars. En Gatet descobreix que el més important no és escollir entre platja, muntanya o anar de viatge.

En Gatet i la pilota, de Joel Franz Rosell, il·lustracions de De Constanze v. Kiting. Kalandraka

Jugar tot sol o bé jugar en equip? Quin munt d’emocions compartides es perdia en Gatet abans de conèixer l’Anegueta, l’Esquirol, en Conillet i l’Eriçó!

El meu tutú, de Zazu Navarro i Marta Abad Blay. Editorial Minis

Mi tutú cuenta la historia de un niño al que le encanta llevar un tutú rosa y sus compañeros y compañeras de juego le preguntan qué es ese tutú y qué cosas puede hacer con él. Además, es un título perfecto para enseñar que ni los colores ni las prendas definen nuestro género ni habilidades.

On és en Gran?, de Màriam Ben-Arab. Editorial La Galera

Aprendre els contraris sense paraules, sense textos. Es tracta d’un conte de cartró molt visual en què la il·lustració dona peu als adults a explicar el conte.

En Petit és un monstre que es pregunta on deu ser en Gran, el seu millor amic. Mentre mira de trobar-lo, coneix un munt de monstres, i no n’hi ha cap d’igual: n’hi ha un que té la cua llarga i un altre que la té ben curta, un monstre que parla pels descosits i un que sempre està callat… i fins i tot un que va net i polit i un altre que fa una mica de pudor!

3 – 5 anys

Amb tres anys els nens i nenes comencen a entendre les històries i posen atenció a la lectura d’històries com aquestes que us detallem:

Les formes del senyor Bear, de Virginie Aracil. Editorial Combel

Un llibre per reconèixer les formes en català i anglès. Inclou, a més, un annex final amb peces encunyades per jugar amb les formes bàsiques.

Els colors del senyor Bear, de Virginie Aracil. Editorial Combel

De quin color són les coses en anglès? Un imaginari ‘pop’ amb un disseny modern i més de 120 paraules il·lustrades de l’univers particular de la il·lustradora Virginie Aracil classificades per colors.

Els nombres del senyor Bear, de Virginie Aracil. Editorial Combel

Un llibre de la il·lustradora francesa Virginie Aracil per aprendre a comptar en català i anglès. Inclou, a més, un annex final amb peces encunyades per jugar amb els nombres.

Baba, no vull dormir, de Míriam Tirado i Joan Turu, i cançons de Xiula. Col·lecció La Caleta. El Cep i la Nansa edicions

La Baba és una mussola encarregada de la nit i de protegir tots els nens i nenes del món mentre dormen. Però molts no volen anar a dormir per raons molt diverses. La Baba ens explicarà un secret infalible per aconseguir una son dolça i serena a través de la respiració i la consciència del propi cos.

Inclou 3 cançons inèdites del grup infantil Xiula per seguir la història, una d’elles, cantada per Elena Gadel. També inclou una doble pàgina amb consells per a les famílies per part de l’autora.

Els pirates ja no són el que eren, de Patricia Geis. Mosquito Books

És ben fàcil ser pirata avui en dia! Amb mòbils i amb bambes guais, la vida pirata és molt millor.

Patricia Geis, una de les il·lustradores més conegudes i prestigioses del nostre país, ens ofereix les seves tendres il·lustracions per descobrir els grans contrastos entre ahir i avui en el món pirata.

Un llibre, d’Hervé Tullet. Editorial Kókinos

Quan obres el llibre et trobes un cercle groc sobre una pàgina en blanc. Si prems el punt pots esbrinar què hi passa. Per conèixer la resposta només has de passar de pàgina. I així comença la màgia. Cercles vermells, grocs i blaus es desdoblen, canvien de lloc o volen fins a desaparèixer. Tot depèn de com el nen o nena interactuï amb ells: si els prem, si els frega, bufa o els sacseja.

5 – 6 anys

A partir d’aquesta edat la canalla pot assumir històries més complexes i llargues. Comencen a reconèixer lletres i algunes paraules, sobretot en majúscules.

Minillibres imperdibles 1, diversos autors, de Kalandraka

La capsa del volum 1 de la col·lecció conté els contes: El conillet blanc, La gallineta vermella, Els tres porquets, La casa de la mosca fosca, L’oncle Llop, En patufet i Onze dames atrevides

Minillibres imperdibles 2, diversos autors, de Kalandraka

A la capsa 2 hi trobarem els següents títols: Orejas de mariposa, La cebra Camila, Ratones de casa, Gato Guille y los monstruos, Un regalo diferente, Jaime y las bellotas, y Los de arriba y los de abajo.

La col·lecció compta amb 3 volums més.

L’espai amb moviment, d’Anne-Sophie Baumann, amb il·lustracions d’Olivier Latyk. Editorial SM

Com és l’espai? En aquest llibre ple de solapes, llengüetes i rodetes, descobrirem els secrets de l’espai.

La ciutat amb moviment d’Anne-Sophie Baumann, il·lustracions de Didier Balicevic. Editorial SM

Seguint la línia de l’anterior títol trobem: Com és una ciutat? En aquest llibre ple de solapes, llengüetes i rodetes, descobrirem els secrets que fs’amaguin per tots els racons de la ciutat.

Mosquito Books ofereix la Sèrie Amagats:

Animals amagats, de Mia Cassany i Albert Corberó. Mosquito Books

Animals amagats és el primer títol de la sèrie Amagats, una nova col.lecció de No Ficció per als més petits i petites de casa, on podran descobrir moltes coses divertides sobre els seus animals favorits en un llibre que en realitat també és un joc que desenvoluparà la seva atenció i la seva capacitat de discriminació visual. Alhora, també és una bona introducció a la cromoteràpia des del vessant lúdic.

Un, un milió, de Mia Cassany i Tània Garcia, Mosquito Books

Per què hi ha animals que viuen en ramats, eixams, colònies o harems i n’hi ha d’altres que no poden suportar la presència de cap individu de la seva mateixa espècie rondant pel seu territori? Moltes vegades la resposta és evident: algunes espècies necessiten col·laborar per alimentar-se o per protegir-se… Però no tot és tan senzill, sinó molt més interessant. Hi ha animals que viuen sols, però envoltats d’altres; i alguns volen el grup per jugar.

Jungles. Selves, boscos i reserves naturals de la terra, de Mia Cassany i Marcos Navarro, Mosquito Books

Jungles presenta amb una estètica espectacular els 16 àmbits de la Terra en els quals es guarda la major diversitat de vida. Jungles és un cant a la natura, a la fauna i la flora que entre tots i totes hem de mantenir.

Jungles és un llibre sobre ecologia, biodiversitat, equilibri i sostenibilitat. Però Jungles també és un llibre preciós, un increïble joc d’observació, un llibre de coneixements i una font molt àmplia d’informació.

Oceans, de Mia Cassany i Marcos Navarro, Mosquito Books

Després de l’èxit de Jungles, publicat en 9 idiomes, el Marcos i la Mia tornen a col·laborar per abordar un dels temes més especialment sensibles: el món submarí. Aquesta vegada presenten els 16 escenaris més bells,  però també més delicats i sensibles que podem encara trobar a la Terra, i que tenim l’obligació de mantenir per a les generacions que vindran. Antàrtida, Illa Coco, Açores, la gran barrera de corall australiana o les aigües del Mediterrani són zones que cal conèixer i conservar, perquè com se sap, els oceans proporcionen el 70% de l’oxigen que respirem.

6 – 8 anys

Una col·lecció idònia per als lectors i lectores de 6 a 8 anys: les històries de la Pupi, de María Menéndez-Ponte, amb il·lustracions de Javier Andrada Guerrero, col·lecció El Vaixell de vapor.

Pupi i l’aventura dels vaquers

Pupi i els seus amics han anat a jugar a casa d’en Coque. Però Coque no vol deixar-los els seus joguets, i a més no li agrada perdre. Fins que, de sobte, la seva habitació es converteix en un saló de l’oest llunyà, i el més furiós dels vaquers té una cosa que a Coque li resulta familiar.

Pupi i el cap buit

Pupi ha sentit que el veí del cinquè té el cap ple de pardals, i està molt preocupat. Ni ell ni els seus amics saben en què consisteix esta malaltia, però estan disposats a trobar-hi una solució. Aconseguiran curar el seu veí de la malaltia misteriosa?

Pupi i el club dels dinosaures

Natxo ha decidit fundar el club dels dinosaures i tots els qui vulguen participar han d’aportar alguna cosa. Pupi no sap què fer i per això està molt trist, fins que veu conxa preparant el sopar i se li acut una gran idea.

Pupi i els fantasmes

Pupi s’ha quedat a dormir a casa d’en Natxo. Al principi, tot és molt divertit, fins que arriben els fantasmes i les antenes de l’extraterrestre comencen a girar. Però, d’on deuen haver sortit aquests fantasmes?

Quan la selva desapareix, de Rosie Eve. Zahorí Books

Abans la selva era immensa, els arbres donaven fruits abundants i els animals vivien tranquils. Però van arribar les màquines i el bosc tropical va començar a desaparèixer. En un planeta alterat pel canvi climàtic, la petita elefanta Mimpi emprèn una aventura èpica per lluitar contra la desforestació i retrobar la seva família. Aquesta preciosa faula il·lustrada ens demostra el poder del treball en equip.

Pífies genials, de Soledad Romero i Montse Galbany. Mosquito Books

Els errors tenen molt mala fama, però sovint els errors previs condueixen a grans encerts, i també a grans descobriments! Sabíeu que alguns invents fantàstics van ser fruit d’una pífia monumental? En aquest fantàstic recull il·lustrat descobrireu com van néixer la goma d’esborrar, el xampany, els focs artificials, el plàstic, els raigs X, el velcro… i les patates xips! No us el perdeu: és el llibre amb més errades de tota la història, però és genial.

L’editorial Montena té entre les seves propostes la sèrie de ‘Los buscapistas’. Són llibres de lletra gran per a una lectura fàcil i amena, amb il·lustracions que acompanyen el text i històries entretingudes.

El caso del castillo encantado, de T. Blanch i J. A. Labari
Pepa y Maxi han decidit obrir una agència de detectius a la caseta de fusta anadonada de Pulgas, el gos de la Pepa. En el seu primer cas hauran de descobrir quin secret amaga el castell de la família Vamp…

Altres títols de la sèrie: El caso del manuscrito secreto, El caso de la isla de los caimanes, El caso del monstruo de los cereales, El caso del cementerio embrujado, El caso del Dragón Rojo, El caso de la cueva prohibida, El caso del fantasma del teatro, El caso del robo de la Mona Louisa…

Una altra proposta engrescadora són els llibres de la sèrie Aventura total, d’Òscar Julve, editorial Beascoa.

El secret del professor, Òscar Julve. Beascoa

L’Ulisses i la Lia, gairebé de manera involuntària, experimenten el seu primer viatge espaial a bord de Serendip, la nau del professor Hac. En la seva travessa trobaran el planeta Eternia, habitat exclusivament per nens i nenes. Allà els confonen per agents secrets.

Altres títols de la sèrie: Operació rescat, Serendip a l’atac! i Un pla malèfic.

8 – 10 anys

Molly i el misteri matemàtic, d’Eugenia Cheng. Edicions Baula

Segueix les pistes per resoldre aquest sorprenent misteri matemàtic! Acompanya la Molly en una aventura on res és el que sembla… Les pistes i les solapes t’ajudaran a superar reptes de tot tipus!

Aquest llibre interactiu permet a tothom descobrir que les matemàtiques són molt més que simples nombres i operacions, gràcies a un enfocament creatiu que estimula la ment.

La col·lecció Roboters, de Penguin Libros, és una excel·lent opció a partir dels 9 anys.

Cortocircuito en el cole, serie Roboters 1, de Tom Helix

L’Hugo es distreu, fins i tot, amb el so de les manetes del rellotge. El fet que hagi suspès fins a tres vegades el mateix control no ajuda. Així que, quan el castiguen a la Sala d’Estudi, el que no s’espera és trobar-hi la Gaia, la nena més friki del col·le, a qui li encanta la robòtica i és una geni de la programació. Precisament un dels seus robots els enviarà a l’Edat Mitjana…

Altres títols de la col·lecció: Código Troglodita i Chispazo en Londres.


Per a nens i nenes a partir de 10 anys…

Pienso, luego existo, de Taro Iwamura i ChinoA. Kitsune Kids

Per què cal que respectem les normes? On es troba la ment? Quin és el sentit de la vida i què passa després de la mort? Els humans ens fem les mateixes preguntes des de fa milers d’anys! Aquest llibre ens presenta trenta reflexions filosòfiques –sobre un/a mateix/a, l’amistat, el mal, les maneres de viure…- amb un llenguatge planer i senzill.

Una petita guia que ens ajudarà a reflexionar més i millor, per poder afrontar els reptes de la vida amb més consciència.

Carla i Lechuga és la preqüela de Lechuza Detective, personatge d’Álvaro Núñez, Alberto Díaz i Miguel Can, editat per Anaya.

La col·lecció explica les aventures de la Carla abans de convertir-se en Lechuza Detectiu.

Carla y Lechuga 1: ¡Maldito Ingenioso!

La Carla i el seu peluix són inseparables. Igual que Marcos i el seu nou joguet, Ingenioso. És intel·ligent, balla i canta. Però, a més, es comporta d’una manera estranya. Quin secret amaga aquest os?

Altres títols de la sèrie: Carla y Lechuga 2. Una tarde perdida / Carla y Lechuga 3. Mundo piojo

L’editorial SM té en el seu catàleg la sèrie de llibres protagonitzada per Cosins, SA, de l’autora María Menéndez-Ponte

Cosins, SA 1. La casa embruixada

La Natàlia, la Verònica, el Javi, el Pablo i el Diego són cosins i els encanten els misteris. Sempre busquen aventures! Quan descobreixen que a la casa abandonada que hi ha prop de la seva finca hi passen coses inexplicables, tots es posen a investigar-ho de seguida. Descobriran històries secretes dels vilatans del poble i s’adonaran que, en un poble, hi pot passar de tot.

Cosins, SA 2. El secret del pont Naranjo

Segona aventura dels Cosins, SA, la millor agència de detectius del món.

Els cinc cosins s’han tornat a reunir per passar les vacances. S’ho passen molt bé junts! Però quan arriben descobreixen que hi ha hagut un robatori de xais molt misteriós. I un bosc ple de pedres brillants. I unes marques estranyes que han aparegut als edificis del poble. Fins i tot hi ha fotos que canvien d’un dia per l’altre!

Quins misteris hauran de resoldre en aquest nou cas?

9 – 12 anys

Recuperem el personatge de la Carla Ventura, que ha crescut i s’ha convertit en Lechuza detectiu en aquesta col·lecció. Són llibres rics en tipologies textuals, amb textos narratius, molt diàleg, i molt de còmic.  Elements que fascinen als nens i nenes.

Lechuza detective 1: El origen, d’Àlvaro Núñez, Alberto Díaz i l’equip Lechuza. Anaya Infantil i Juvenil

El pare de la Carla està preocupat per l’excessiva imaginació de la seva filla i el seu afany per trobar misteris sota les pedres, però el seu avi Carlos, que va ser explorador i aventurer, entén millor la seva néta i li regala una disfressa de ’lechuza’ molt especial que li proporciona habilitats com la visió nocturna, vols curts i resistència als cops…

Altres títols de la col·lecció Lechuza Detective 1: el origen / 2: Operación Petroglifo / 3: El inquietante caso del huevo roto / 4: la amenaza payasa / 5: Los cinco salvajes.

Una col·lecció idònia per a aquesta franja d’edat és la sèrie d’aventures ‘Corazón de hielo’ de Jamie Littler, que compta amb diferents volums seguint les peripècies de l’Ash.

Corazón de hielo 1, de Jamie Littler. RBA

A la part més allunyada del món, s’hi troba una petita fortalesa custodiada per monstres que aguaiten sota el Mar de Neu. Allà, un nen anomenat Ash canta cançons prohibides en honor als seus pares desapareguts, mentre fuig del seu tutor, en Tobu, un yeti molt rondinaire. El que no sap és que és  a punt de viure una aventura rocambolesca: després de protagonitzar un intent de rescat que revela els seus poders màgics, Ash acaba a bord de Corazón de Hielo, un trineu amb exploradors peculiars que poden necessitar la seva ajuda. Però… podrán ells ajudar-lo a trobar la seva família?

Altres títols de la saga: Huida de aurora.

La col·lecció Princeses Drac ens mostra unes protagonistes (la Bamba, Koko i la Nuna) que poden ser de moltes maneres: esportistes, rondinaires, cursis, alegres, atrevides… i també n’hi ha que quan s’ajunten es transformen en un drac! Una col·lecció que trenca amb els estereotips dels llibre de princeses.

Princeses Drac 1: el misteri de l’ou daurat, de Pedro Mañas Romero. Editorial SM

La Bamba viu tranquil·lament al seu castell amb la seva mare, la reina. I un dia rep una carta del príncep Rosko dient-li que se n’ha enamorat. I que s’hi vol casar. Però ella no en vol ni sentir a parlar. Per sort, hi ha altres princeses i un mag i un ou de drac i fins i tot dos lladres en un bosc ple de bolets verinosos…, que ho trastoquen tot.

Altres títols que formen part de la col·lecció: Sa majestat la bruixa, Els germans Tempesta, El monstre de les profunditats


En Jim Botó i en Lluc el maquinista, de Michael Ende. Editorial la Galera

L’autor de Momo i La història interminable ens convida a viatjar al país on vivia en Lluc el maquinista, que era envoltat pel mar i molt petit. Tant, que l’arribada d’un nadó dins d’un paquet postal a la llarga provocarà un daltabaix. Efectivament, amb els anys, el nen, en Jim, creix i l’illa és massa plena. En Jim i en Lluc abandonaran el país i viuran aventures extraordinàries. Edició especial amb motiu del 80è aniversari del naixement de l’autor.

En Jim Botó i els 13 Salvatges, de Michael Ende. Editorial la Galera

Les aventures d’en Lluc el maquinista i en Jim Botó continuen. Els amics anteriors els seran de molta ajuda per resoldre el misteri de l’origen d’en Jim i per lluitar contra els temibles pirates coneguts com els 13 Salvatges. El final, sorprenent i emotiu, no deixarà indiferents els lectors. Edició commemorativa del 80è aniversari del naixement de l’autor.

Starfell. Dalia Musgo y el dia perdido, de Dominique Valente. Il·lustracions de Sarah Warburton. Harperkids

Endinsa’t a Starfell amb aquesta aventura i descobriràs un nou món màgic.

Dalia Musgo, la benjamina, i també la menys poderosa d’una família de bruixots, té el poder màgic de trobar coses perdudes.

Un dia, la bruixa més temuda de tot Starfell es presenta a casa seva per demanar-li ajuda. Dimarts Passat ha desaparegut, sense deixar rastre. I sense ell, el món sencer podria anar-se en orris.

La porta dels tres panys, de Sònia Fernández-Vidal. Edicions 62

Obre les portes al fascinant món de la física quàntica!

L’exitosa novel·la, es converteix en trilogia i incorpora els títols: La senda de les quatre forces, i Els cinc regnes eterns a la col·lecció.

Després de rebre un misteriós missatge, en Niko recorre un nou camí per anar a l’institut i descobreix una casa que no havia vist mai abans. La resolució d’un enigma li permet entrar en el que resultarà ser un estrany lloc on neixen universos, hi ha un gat que apareix i desapareix, i és possible teleportar-se.

La Porta dels Tres Panys és la primera obra que explica la física quàntica —de manera divertida i comprensible— als lectors i lectores de totes les edats.

A partir de 12 anys

Cómo explicar física cuántica con un gato zombi, de Big Van científicos sobre ruedas, il·lustracions d’Alejandra Morenilla. Alfaguara

Si ets dels que o de les que pensa que saber que el temps i l’espai són en realitat el mateix no serveix per a res, o que l’única cosa que li pot dir un protó a un electró és que deixi de ser tan negatiu… aquest llibre és per a tu!

Sabies que el teletransport és real? Que a vegades un electró té probabilitats de travessar una paret? Que dues partícules poden influir-se mútuament encara que estiguin a anys llum de distancia? I que les partícules quàntiques són com Clark Kent i dissimulen els seus poders quan els científics les observen? Encara que no ho sembli la física quàntica és a tot arreu a la nostra vida quotidiana.

El bestiari de l’Axlin, de Laura Gallego, editorial Montena

El món de Axlin està ple de monstres. Alguns ataquen als viatgers en els camins, altres assetgen els llogarets fins que aconsegueixen arrasar-los per complet i altres entren a les cases per les nits per emportar-se els nens mentre dormen. 

L’Axlin ha crescut sent conscient que qualsevol dia li pot tocar a ella. La seva gent ha sobreviscut als monstres durant generacions i ha après a evitar-los en la mesura del possible. Però un dia l’Axlin descobreix que hi ha molts tipus de monstres diferents, que cada llogaret s’enfronta als seus propis malsons i que hi ha criatures que no coneix i davant les quals no sap com defensar-se.

Axlin és l’escriba del seu llogaret, l’única que sap llegir i escriure. S’ha proposat investigar tot el que pugui sobre els monstres i plasmar els seus descobriments en un llibre que pugui servir de guia i protecció a altres persones.

Altres títols de la saga: El secret del Xein (2) i La Missió de la Rox, última entrega de la trilogia.

Biblioteca Flanagan

Torna en Flanagan, el detectiu més famós del nostre país!

Tots els detectius es diuen Flanagan, d’Andreu Martín i Jaume Ribera. Fanbooks

No es pot ser detectiu i tenir una vida tranquil·la. Si no, que l’hi preguntin al Flanagan. L’abusananos de l’institut el vol obligar a aconseguir fotos interessants d’una noia molt atractiva. Una companya intenta robar per poder-lo contractar… Ben aviat, el Flanagan es trobarà buscant un nadó desaparegut i enfrontant-se a una xarxa de delinqüents per un camí que va des dels pitjors barris a les zones més luxoses de Barcelona. Tot un seguit de conflictes que li faran perdre la tranquil·litat, però no el sentit de l’humor.

Formen part de la biblioteca Flanagan: No t’en rentis les mans, Flanagan; El diari vermell del Flanagan, No demanis llobarro fora de temporada i Tots els detectius es diuen Flanagan.

Tot un clàssic de la literatura juvenil.

Duna, diari d’un estiu, de Muriel Villanueva. Il·lustracions de Ferran Orta. Babulinka Books

La Duna té 12 anys i ha de passar un estiu amb el seu avi i les seves dues germanes en un poblet de mar, ple de dunes. Té de deures per a l’estiu escriure un diari i, tot i que al principi amb mala gana, comença a relatar els descobriments diaris amb la colla i l’avi, que amaga algun secret ben sorprenent.

Aquest llibre que tracta sobre les emocions i les descobertes de la Duna està fet amb la col·laboració de l’associació ELNA, organització centrada en l’educació emocional de nens, pares i mestres. A més, a la pàgina web de l’editorial es pot descarregar un diari de les emocions de regal.

L’evolució de la Calpurnia Tate, de Jacqueline Kelly. Bridge

Ser l’única noia de set fills al Texas del final del segle XIX no és gens fàcil. La mare de la Calpurnia Tate (Callie V. per als amics) vol que aprengui coses de ‘senyoretes’. Però ella és un esperit inquiet a qui li agraden les baralles dels seus germans, observar la natura i capturar animalons. L’unic que li fa cas és l’avi, que se l’endú a les seves excursions per fer observacions científiques, però el bulliciós entorn familiar la distraurà en més d’una ocasió.

La Calpurnia Tate no vol ser una nena com les altres: a ella li agrada descobrir l’entorn natural que l’envolta.

El curiós món de la Calpurnia Tate, de Jacqueline Kelly. Bridge

Per a la Calpurnia la vida continua igual. Tant se val que hagi començat un nou segle, per a ella el futur que projecta la seva mare és del segle XIX. Encara sort que la monotonia dels dies a la granja de Texas està farcida de baralles de gossos i armadillos, de germans petits i d’escapades naturalistes. A més, el curiós món de la Calpurnia s’ha enriquit amb una cosina i un veterinari. La Callie Vee haurà de gestionar la col·lecció d’animals (familiars inclosos) sota la mirada estricta de la mare. La Calpurnia veu el seu curiós món ple d’animals trastocat per l’arribada d’una cosina.

En nom de tot l’equip us desitgem molt bon estiu i… les millors lectures!

 Altres continguts relacionats >>

Vacances d’estiu: temps lliure i de lleure

30 recomanacions de literatura infantil i juvenil per sant-a Jordi-na, i més!