Acompanyem les famílies en la gestió de la incertesa - Com aprenem
incertesa, gestió de la incertesa, suport emocional a les AMPES, gestió emocional a les escoles, gestió de les emocions a les AMPES, AFA, AMPA, tallers per a les AMPES, tallers per a les AFA
50766
post-template-default,single,single-post,postid-50766,single-format-standard,edgt-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor child-child-ver-1.0.0,vigor-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
xerrada sobre gestió de la incertesa

Acompanyem les famílies en la gestió de la incertesa

Aquest final d’any 2020 hem tingut l’oportunitat d’acompanyar en la gestió de la incertesa diferents AMPES d’escoles de Sabadell i Terrassa

.

S’acaba un any ple de dificultats i reptes en què hem vist com el guió de les nostres vides canviava dia rere dia, de forma imprevisible i sobtada, on la incertesa creava un context ple de desafiaments.

La incertesa és la falta de coneixement segur o fiable sobre alguna cosa. És la incapacitat de predir el futur. I hi estem convivint des del mes de març. “La seguretat fa temps que no ens arriba de les coses externes i hem hagut de buscar i conquerir dins nostre la fortalesa i la confiança, connectant amb els nostres recursos”, comenta la nostra companya psicòloga Anna Soriano.

Hem hagut de buscar i conquerir dins nostre la fortalesa i la
confiança, connectant amb els nostres recursos

Aquest primer trimestre del curs les famílies, l’alumnat i els equips docents han passat una prova de foc amb l’obertura dels centres i les escoles després de sis mesos de romandre tancats. La por ha estat present en aquest procés de reobertura i d’adaptació i s’han hagut de gestionar molts canvis i novetats.

Algunes escoles, que han estat atentes al sentir de les famílies, ens han sol·licitat oferir xerrades en format virtual sobre com gestionar la incertesa. La persona encarregada de dissenyar-les i dinamitzar-les ha estat la nostra companya d’El despertador Anna Soriano, codirectora de l’organització i psicòloga especialitzada en ecologia emocional, juntament amb les AMPES de les escoles Vedruna Immaculada i Vedruna Carme de Sabadell, i l’AMPA de l’escola Roser Capdevila de Terrassa.

Seguretat, confiança, reflexió, cura i energia

Els objectius principals dels tallers han estat acompanyar les mares i pares a descobrir un seguit d’eines de gestió emocional per guanyar en autoconfiança davant d’aquesta situació d’incertesa prolongada i de canvi permanent i poder, d’aquesta manera, acompanyar els seus fills i filles amb major serenor i presència. El descobriment de cadascú i cadascuna s’ha transformat en un petit pla d’acció amb reptes assumibles i aplicables al dia a dia.

Seguretat, confiança, reflexió, cura, energia… són algunes de les paraules que han omplert aquests espais vivencials on, durant més d’una hora, s’han compartit emocions, dubtes, inquietuds, idees i propostes.

Volem agrair a les escoles Vedruna de Sabadell i l’escola Roser Capdevila de Terrassa l’organització d’aquestes trobades i a la cinquantena de famílies participants les ganes d’aprendre, compartir i de créixer en col·lectiu, enfortint la comunitat d’aprenentatge!

Des de Com Aprenem volem contribuir a fer de les comunitats d’aprenentatge una oportunitat educativa conjunta amb totes i tots els actors implicats, agents de transformació reals: docents, famílies i infants i adolescents.

Si teniu interès en organitzar una xerrada o taller sobre la gestió del canvi i de la incertesa, o bé voleu rebre informació relacionada amb aquest tipus d’acompanyament poseu-vos en contacte amb nosaltres.