Creure és crear. Creure en les comunitats d'aprenentatge és crear un futur millor - Com aprenem
50646
post-template-default,single,single-post,postid-50646,single-format-standard,edgt-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor child-child-ver-1.0.0,vigor-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Creure és crear. Creure en les comunitats d’aprenentatge és crear un futur millor

Totes i tots tenim somnis i desitjos, no hi ha dia que no ens imaginem un futur millor del que creiem tenir. La clau està en convertir aquests somnis en resultats i no és fàcil, però sí possible quan aconseguim connectar aquest desig amb les bones pràctiques i, sobretot, amb la mirada d’un equip on totes i tots sentim el propòsit intern de fer-ho possible.

 

Aquí comença el procés creatiu integratiu. Connecto el meu desig amb el meu propòsit laboral, em trobo amb la mirada de l’altre i al sentir que connecto amb el seu desig tot comença a vibrar més fort… el desig multiplicat pren força i el que és més important: no estem soles ni sols davant d’aquest repte. La decisió de fer-ho possible està presa, ens hem trobat perquè els nostres valors coincideixen i aquí entra en joc la creació de l’embrió.

Dues entitats compromeses socialment es troben: El despertador i Dinàmic; sumen mirades i propòsits per crear un nou projecte i es pregunten: Com Aprenem?… Una sola pregunta que obre mil possibilitats, que obre una creació, un projecte conjunt que avui us presentem i que ens omple de goig poder-lo mostrar. Aquest fet porta implícit valorar i apreciar quin ha estat el procés de creació d’aquests anys, amb totes les seves fases, i és que el repte d’un procés creatiu com aquest porta implícit un munt d’aprenentatges.

Crear un projecte és un repte increïble per millorar-te a tu mateix/a

Comença l’aventura de la creació i les seves dinàmiques emprenedores comencen a formar part del nostre desenvolupament personal: habilitats i competències entren en joc i al mateix temps ens adonem que crear un projecte és un repte increïble per millorar-te a tu mateix/a: prenem fermesa en el propòsit i aprenem a conviure, a comunicar-nos, a planificar, a resignificar, a cooperar, a descobrir que quan junts creiem, creem més confiança per un futur millor.

Ens preguntem com podem passar d’aquest somni a una realitat. I aleshores, un cop ens trobem en aquesta mirada, comença el camí de donar-li forma, i no és més que crear un pla d’acció per fer-ho possible.

Ja fa uns anys l’equip de les entitats i altres col·laboradors/es que s’anaven sumant al procés creatiu agrupaven forces per donar forma al projecte Com Aprenem: una oportunitat per créixer junts. I sí, hem crescut i molt.

Avui ens complau molt presentar-vos el projecte Com Aprenem. És un projecte fet a foc lent, amb cura, amb molta estima i amb la voluntat d’oferir el millor de nosaltres en un terreny capital: l’educació. I en conseqüència, el nostre futur, és la petita empremta que volem deixar al món.

No pretenem substituir l’educació que es realitza actualment, sinó que la volem complementar amb diferents mirades, en els àmbits de les relacions, l’orientació i la recerca professional, l’emprenedoria i la gestió emocional, entre d’altres. Abordant tots els aspectes que poden afectar als i les joves; què vull ser de gran? Quines son les meves competències? Com gestiono les meves emocions? Hi ha un company que pateix bullying, com ho gestiono? Ens apassiona veure com els i les joves són protagonistes de les seves vides i tenen suficients recursos per prendre les pròpies decisions.

Volem arribar a tots i totes les protagonistes que formen part d’aquesta comunitat: alumnat, mares, pares i docents. Desitgem que els i les alumnes disposin de recursos per afrontar qualsevol aspecte de la seva vida, no només els acadèmics, i que puguin conduir la seva vida gaudint del camí. A les famílies perquè puguin acompanyar el millor possible els seus fills i filles. Volem acompanyar els i les docents perquè puguin descobrir noves mirades per treballar amb els i les joves i que puguin trobar la seva millor versió.

Quan una comunitat d’aprenentatge es fa la pregunta: Com Aprenem?
comença l’aventura d’aprendre i millorar;
pren força el compromís de deixar un futur més amable,
més amorós i més proper.

Tot això sense perdre la nostra essència, la nostra manera de ser que ens ha acompanyat tots aquests anys. Fent-ho amb una mirada lúdica, vivencial, ecològica, amb reflexió, despertant i amb dinamisme, que cadascú i cadascuna sigui capaç de prendre les seves pròpies decisions i gaudeixi del seu camí.

Ara tenim la certesa que, quan una comunitat d’aprenentatge es fa la pregunta: Com Aprenem? comença l’aventura d’aprendre i millorar; pren força el compromís de deixar un futur més amable, més amorós i més proper. Nosaltres sentim aquest propòsit ferm, volem acompanyar a famílies, mestres i alumnes, i quan els resultats beneficien els altres, la satisfacció és màxima!

Totes i tots estem en aquest vaixell per seguir creixent, els que acompanyen i els que volen ser acompanyats/des. Volem arribar a bon port, visualitzar un futur més íntegre i que les onades ens ajudin a crear reptes per gaudir del viatge. Apreciar i honorar que formem part d’aquest compromís avui és ja una realitat. Per nosaltres és un regal. Així doncs celebrem que Com Aprenem ja és aquí!

T’apuntes?

 

 

Un article escrit a  quatre mans per
Cristina Bona, coach i artterapeuta,
i Jordi Esqué, coach i formador,
equip coordinador del projecte COM Aprenem