L'educació: una acció contínua de la vida - Com aprenem
50634
post-template-default,single,single-post,postid-50634,single-format-standard,edgt-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor child-child-ver-1.0.0,vigor-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

L’educació: una acció contínua de la vida

“L’educació hauria de ser una acció contínua de la vida
i no dedicar-se únicament al foment de les habilitats tècniques”

ZYGMUNT BAUMAN

 

L’escola és molt més que un espai on docents i alumnat comparteixen aules, matèries i classes interminables. És un espai de conversa, d’aprenentatge compartit, on existeix la possibilitat real de transformació tant per a infants, joves i educadors/es, com per a pares i mares, que també formen part de la comunitat educativa i d’aprenentatge.

 

En aquest món en constant moviment, on els compromisos es debiliten per poder donar resposta a la velocitat dels canvis i a l’allau d’informació, veiem com en els últims anys, també a gran velocitat, s’estan generant canvis que colpeixen les estructures i els paradigmes de la nostra societat a diferents nivells. Un dels canvis més rellevants el viu el món de l’educació.

Des de la nostra experiència de treball i d’acompanyament a diferents equips de centres educatius, som testimonis d’aquest moment de transició, de la voluntat de millora i les ganes de canvi que es viu en escoles, universitats, associacions, etc., i també constatem els temors i recels que aquest pas genera en alguns dels agents educatius.

“Qüestionem l’educació unidireccional,
apostem perquè cadascú connecti amb la seva saviesa interior
i el procés educatiu sigui un aprenentatge co-construït, compartit.

 

La nostra voluntat és la d’acompanyar la comunitat educativa en aquest moment d’inestabilitat i incertesa i, al mateix temps, d’oportunitat de créixer i transformar-nos que es presenta.

Volem redefinir els vincles, humanitzar-los, establir compromisos ferms per recuperar estabilitat i, al mateix temps, connectar amb la il·lusió que ofereix l’aposta per un canvi.

Volem despertar tot el potencial latent en un espai tan ric on està present l’aprenentatge i el desenvolupament personal i de les relacions. I d’altra banda, aportar una mirada possibilitadora, respectuosa i transversal cap a l’oportunitat de teixir aliances entre els/les diferents protagonistes de la comunitat educativa.

Des d’aquest espai de trobada, us convidem a formar part d’aquest projecte perquè, si anem de la mà, trobarem la complicitat en la força -amb la suma de recursos i il·lusions-, la mirada -de la cura i la visió- i l’atreviment -de l’al·lè i l’acció transformadora.

 

 

Una reflexió de Jordi Muñoz,
coach i musicoterapeuta,
impulsor de COM Aprenem.

Més informació sobre l’equip, aquí